Educatorei

Over EducatorEi

Over EducatorEi

EducatorEi is het bedrijfje van Horst Wolter. Educatorei is een woord dat nog niet bestond. Het betekent: een plek voor educatie. Denk aan bakkerij, slagerij, spelerij enzovoorts. De korte ei in EducatorEi is een soort woordgrapje. Enerzijds is dit een afkorting voor Educatie en Illustratie. Anderzijds slaat het ook op een ei (als in een vogelei). Het ei staat symbool voor het ontstaan en ontwikkelen van een idee.

ijsvogel

Over Horst

Ben ik een illustrator met hart voor educatie? Of ben ik een educator met passie voor illustraties? Het antwoord is: beide. In elke afbeelding die ik maak zit wat om te leren. Soms is dat overduidelijk en soms is het iets meer zoeken. In alle educatieve materialen die ik maak speelt het beeld een essentiĆ«le rol. Dus geen droge teksten, maar vloeiende schema`s en pakkende cartoons. Bekijk de voorbeelden op deze site. Voor vragen: neem gerust contact op: [email protected]

uil

Ik gebruik (voorlopig) twee logo`s. Het een is een ijsvogel en het andere een uiltje. De kleurige ijsvogel staat voor het illustratie-deel van educatorEi. De uil staat vaak symbool voor wijsheid en gebruik ik daarom voor het educatieve deel van educatorEi. Daarnaast zijn het vogels die ooit uit een ei zijn gekomen. En dat ei zit weer symbolisch in de naam EducatorEi.