Educatorei

LANDSCHAPPEN IN “VELUWE, DE NATUURGIDS”

veluwe

in het boek

Met het boek “Veluwe, de natuurgids” kan de lezer de natuur van de Veluwe optimaal ontdekken. Deze gids stond op de shortlist van de Jan Wolkersprijs 2017. Voor dit boek tekende ik doorsneden van verschillende landschappen, zoals de veluweflanken, uiterwaarden en centrale veluwe. Een doorsnede laat de samenhang tussen stukken natuur zien. De afbeelding vormt een kompas of leeswijzer om een natuurgebied te verkennen.

veluweflank

uiterwaard2

Elke doorsnede is een karikatuur van het echte landschap, maar met een realistische inslag. Hierdoor zijn de landschappen herkenbaar, maar geven ze ook informatie, bijvoorbeeld over boomsoorten. In de tekeningen zitten veel details: een typisch gebouw, een karakteristieke boom of een schaap dat zich verstopt achter een heidestruikje.

centrale veluwe

Stichting Crossbill Guides

Het boek ‘Veluwe, de natuurgids’ wordt gemaakt en uitgegeven door Stichting Crossbill Guides. Deze stichting zet zich in voor natuurbescherming door het versterken van publieksbetrokkenheid.

Stichting Crossbill Guides publiceerde al meer dan 19 reisgidsen: van de Hongaarse poesta en de Finse taiga naar het Poolse oerbos tot de vulkanen van de Canarische eilanden. Voor veel van deze gidsen maakte ik de illustraties.

Andere titels:

wadden lapland hortobagy polen