Educatorei

VISSEN IN DE KEUKEN

Daniëlle en Ruben waren hun huis aan het verbouwen. Alle ruimtes kwamen aan bod. Voor de keuken wilden ze een bijzondere achtergrond bij hun bijzondere (zelfgemaakte!) aanrecht. Ze wilden boven het aanrecht iets met de uitstraling had van een ouderwetse schoolplaat. En dan met hun favoriete eten: vis. Met die vraag kwamen ze bij mij.

keuken

Ik maakte voor hen verschillende proefontwerpen en samen kwamen we tot één eindontwerp. Dit was gebaseerd op biologische indelingen van de dieren die ze hadden gekozen. Met keramiekpotloden tekende ik de tegels.

indemaak

De tegels werden vervolgens gebakken, geglazuurd en nog een keer gebakken. Met deze methode krijg je een zacht, rustig effect in de tekeningen. Dat is prettig, want het tableau is prominent aanwezig.

zeebaars en zalm

oesters

meerval

bot

Het glimmende glazuurlaagje is met de hand opgebracht en met opzet niet geëgaliseerd. Dit beschermt de tegels, maar geeft ook een mooi onderwater-effect.

zeebaars en zalm

makreel

Vlak voordat de tegels werden geplaatst hebben we nog een keer samen gekeken naar het ontwerp. Daarbij hebben we nog wat laatste aanpassingen gedaan: de vrijzwemmende vissen iets meer naar rechts getrokken, de bot iets meer naar rechts, een garnaal die ontsnapt en een handtekening van zeekraal.

arbeid

tableau

Ruben en Daniëlle gaven aan helemaal blij te zijn met het eindresultaat. Ze hebben de keuken feestelijk geopend! De foto`s zijn gemaakt door Marleen V. Dank!